Adviseur opstellen ontruimingsplan

Een adviseur voor het opstellen van een ontruimingsplan voorziet u van kennis die in uw organisatie hoogstwaarschijnlijk niet aanwezig is. Deze kennis is desalniettemin essentieel, omdat een ontruimingsplan verplicht is. Aanwezigen in uw pand zullen moeten kunnen vluchten als onderdeel van brandveiligheid. Wij kunnen u helpen bij het opstellen van dit ontruimingsplan en nog veel meer.

Waarmee een adviseur voor het opstellen van ene ontruimingsplan u van dienst kan zijn

In veel panden is een ontruimingsplan verplicht. Bij het opstellen hiervan, bent u gebaat bij specialistische kennis. Wij kunnen u volledig van dienst zijn bij het opstellen van uw plan. Bij het opstellen van een PvE (Programma van Eisen) beschrijven wij precies op welke manier wij uw brandveiligheid garanderen, met een ontruimingsplan als onderdeel hiervan. Er wordt vastgelegd welke brandmeldinstallatie u krijgt, aan welke preventie wordt gedaan, hoe dit wordt aangepakt en geïnstalleerd en wat dit tot resultaat heeft.

Met het opstellen van een ontruimingsplattegrond krijgt u inzicht in de manier waarop uw pand in het geval van brand of andere calamiteiten het beste ontruimd kan worden. Deze plattegrond kan vanzelfsprekend worden geïnstalleerd op belangrijke plekken op elke etage van uw pand zodat aanwezigen de plattegrond te allen tijde kunnen raadplegen.

Het opstellen van een PvE kan een onderdeel zijn van een breder plan: wij kunnen u namelijk ook van dienst zijn met het opstellen van een BHV-plan. Dit plan legt vast wat er gedaan dient te worden in geval van calamiteiten zoals brand. Naast bijvoorbeeld een vluchtplan beschrijft dit plan ook wie wat doet in het geval van een calamiteit, welke materialen en hulpmiddelen aanwezig zijn (bijvoorbeeld waar de brandmeldinstallatie zich bevindt en waar brandblussers zijn geïnstalleerd) en welke kennis in het pand aanwezig is.

Een goede brandveiligheid is een vereiste én een geruststelling voor elk pand. Als adviseur bij het opstellen van een ontruimingsplan nemen wij de brandveiligheid van uw pand uiteraard mee. Wanneer alle materialen zijn geïnstalleerd en alle plannen zijn gemaakt, kunnen wij u ook helpen bij het uitvoeren van een ontruimingsoefening. Met een periodieke ontruimingsoefening zorgt u ervoor dat kennis paraat blijft en in geval van daadwerkelijke calamiteiten de ontruiming zo optimaal mogelijk verloopt. Vluchten in het kader van brandveiligheid dient regelmatig geoefend te worden: een goede gang van zaken is niet vanzelfsprekend, maar wij kunnen u hierbij helpen.

Voor advies en meer

Bent u op zoek naar een adviseur voor het opstellen van een ontruimingsplan, dan bent u bij ons aan het goede adres. Of het nu gaat om het opstellen van een PvE, opstellen van een BHV-plan, installeren van een brandmeldinstallatie in een kantoor, horecagelegenheid, ziekenhuis, zorginstelling of in woongebouwen. Wij beschikken over alle benodigde know-how en ervaring om dit optimaal voor u te verzorgen.

 

DOC/SA

077-4002852

Contactformulier