Cursus brandveiligheid bestaande bouw en verbouw

Bij nieuwbouwprojecten is logischerwijs veel aandacht voor brandveiligheid, maar hoe zit dit bij bestaande bouw en verbouw of renovatie? Vaak is er bij oplevering van bestaande panden wel aandacht besteed aan de brandveiligheid, maar door de jaren heen verschuift dit van prioriteit naar bijzaak. Vaak is er helaas een calamiteit voor nodig om de veiligheid weer de aandacht te geven die deze verdient. Ook komt het vaak voor dat bij een verbouwing ineens blijkt dat de brandveiligheid (al jaren) niet op orde is. U kunt deze situaties voorkomen met een cursus brandveiligheid voor bestaande bouw en verbouw. Met deze cursus verzekert u uzelf en uw organisatie van de juiste kennis. U leert met welke factoren u rekening dient te houden, welke basisvereisten gelden en welke stappen u kunt nemen om ervoor te zorgen dat de veiligheid in uw huidige pand aan de eisen gaat voldoen of hoe u bij een verbouwing op succesvolle wijze de brandveiligheid op niveau brengt.

Brandveiligheid bij nieuwbouw vaak vanzelfsprekend

Bij nieuwbouw is de brandveiligheid vaak vanzelfsprekend: om een vergunning te krijgen, is het verplicht om aan bepaalde eisen te voldoen. Derhalve worden betrokkenen automatisch op de hoogte gebracht van de geldende regels. Om ervoor te zorgen dat aan alle eisen wordt voldaan, kunt u bij nieuwbouw uiteraard ook gebruikmaken van onze diensten of cursussen.

Brandveiligheid bij renovatie

Brandveiligheid bij renovatie zou altijd een prioriteit moeten zijn. Een renovatie betekent ingrijpende wijzigingen en verbeteringen. Het is een kans om op alle gebieden weer een goede basis te leggen en die kans moet zo goed mogelijk benut worden. Het zou immers zonde zijn om niet het maximale uit de mogelijkheden te halen en in een later stadium te moeten constateren dat er toch nog ingrepen nodig zijn om de beste brandveiligheid te garanderen.

In-company cursussen voor bestaande bouw en verbouw

Om er ook voor te zorgen dat bij bestaande bouw en verbouw/renovatie de brandveiligheid prioriteit geniet en goed wordt verzorgd, bieden wij een in-company cursus brandveiligheid voor bestaande bouw en verbouw aan. Of u nu op zoek bent naar kennis voor een selecte groep managers of de hele organisatie: wij kunnen deze (basis)cursus altijd zo samenstellen dat deze precies aan uw wensen voldoet. Wij bieden het programma standaard aan in de grote steden (Almere, Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht), maar kunnen uiteraard ook bij u op locatie komen. Wij werken in grote en kleine plaatsen in alle twaalf de provincies (Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Overijssel, Gelderland, Flevoland, Utrecht, Drenthe, Friesland en Groningen).

 

DOC/SA

077-4002852

Contactformulier