Cursus brandveiligheid woongebouwen

Vaak wordt bij het ontwikkelen van woonpanden op een goede manier aandacht besteed aan brandveiligheid. Maar panden verouderen en op weinig plekken wordt periodiek gekeken of de veiligheid nog wel op niveau is. Als eigenaar of beheerder van een woongebouw hebt u een grote verantwoordelijkheid op het gebied van brandveiligheid. Wilt u weten of het met de veiligheid in uw gebouw(en) nog goed zit, volg dan de cursus brandveiligheid van woongebouwen.

De cursus brandveiligheid van woongebouwen brengt uw kennis up to date

Helaas leert de realiteit ons dat het met de brandveiligheid van woongebouwen niet altijd goed (genoeg) gesteld is. De kans op een brand is nooit helemaal uit te bannen, maar er zijn wel stappen die kunnen worden ondernomen om deze kans te minimaliseren. Wanneer er daadwerkelijk brand uitbreekt, is het ook van belang dat bewoners weten wat er moet gebeuren.

In onze in-company cursussen leert u op effectieve wijze alles wat u moet weten. De cursus brandveiligheid van woongebouwen gaat in op de laatste regelgeving. Deze regels gelden bij nieuwbouw: wanneer er niet aan deze regels wordt voldaan, zal er geen bouwvergunning worden verstrekt. Bestaande panden voldoen vaak niet aan deze regels. Hoe zit het met uw pand? Wat kunt u doen om uw woongebouw te laten voldoen aan de laatste eisen van brandveiligheid? Naast regelgeving is er uiteraard ook ruimte voor de praktische kant van brandbeveiliging en brandpreventie. U zult inzicht krijgen in de risico’s en welke gevolgen deze kunnen hebben. Zijn er voldoende vluchtmogelijkheden? Is er een goed brandmeldsysteem geïnstalleerd en zijn er voldoende blussers aanwezig?

Waar en wanneer het u uitkomt

Onze cursussen kunnen in-company gegeven worden. Daarom kunt u deze training volgen wanneer het u uitkomt. Wij zijn flexibel wat betreft de grootte van de groep. Het is absoluut raadzaam om medewerkers ook de cursus te laten volgen. Iedereen doet waardevolle kennis op, welke ook weer gedeeld kan worden met bewoners. Ook zij spelen uiteraard een belangrijke rol op het gebied van brandveiligheid en -preventie. Vaak zien wij dat na het volgen van een cursus de beheerders van woongebouwen een veiligheidsavond organiseren voor bewoners. Wij kunnen dit louter toejuichen. Hoe meer mensen op de hoogte zijn van de risico’s, manieren van preventie en handelen bij calamiteiten, hoe beter.

Wij verzorgen cursussen op locatie in de grote steden (Almere, Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht), maar kunnen de training op elke door u gewenste locatie verzorgen in elke provincie (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Zeeland, Overijssel, Gelderland, Limburg, Friesland, Groningen, Drenthe).

 

DOC/SA

077-4002852

Contactformulier