Gelijkwaardige oplossing brandveiligheid

In het Bouwbesluit zijn brandveiligheidseisen opgenomen waaraan nieuw te realiseren projecten dienen te voldoen. Brandveiligheid kan echter een ingewikkelde kwestie zijn. In de basis is het zo dat wanneer een plan niet voldoet aan de eisen die gesteld worden door het Bouwbesluit, een bouwvergunning niet zal worden verstrekt. In bepaalde gevallen kan er echter af worden geweken van de standaardeisen middels een gelijkwaardige oplossing van brandveiligheid. Wij zijn in te schakelen om deze oplossing te bieden, middels advies voor interim brandveiligheid.

Een gelijkwaardige oplossing brandveiligheid is niet eenvoudig

Wilt u een gelijkwaardige oplossing voor brandveiligheid creëren en zorgen voor goede, integrale brandveiligheid, dan doet u er verstandig aan om een expert in te schakelen. Uit concrete cases en jurisprudentie blijkt dat het niet eenvoudig is om te bepalen wat een “gelijkwaardige” oplossing is wanneer afgeweken wordt van de richtlijnen uit het Bouwbesluit. Vast staat dat u in elk geval moet zorgen voor onder andere een goede bescherming van veiligheid, gezondheid en milieu. Hoe weet u dat dit het geval is?

Wij beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van interim brandveiligheid en zijn in te schakelen voor een gelijkwaardige oplossing die voldoet aan alle brandveiligheidseisen. Onze experts werken als adviseurs voor bedrijven, maar ook partijen als een ziekenhuis, zorginstellingen, horeca, overheid en gemeenten. Wij zijn een allround adviesbureau en kunnen u van dienst zijn in een compleet traject voor integrale veiligheid, van advies tot realisatie.

Wij denken met u mee

Het voldoen aan brandveiligheidseisen kan flink wat werk vereisen. U kunt ons inschakelen om u te adviseren en te laten onderzoeken wat mogelijk is. Vanzelfsprekend zullen wij daarbij eerst kijken naar de haalbaarheid van de eisen volgens het Bouwbesluit. Wanneer dit niet haalbaar is, zorgen wij uiteraard voor een gelijkwaardige oplossing voor brandveiligheid. Wij ontzorgen u in dit gehele proces. Waar er behoefte is aan oplossing op maat, zullen wij deze met u bespreken en de mogelijkheden schetsen. Wij streven ernaar om maximale veiligheid te behalen binnen de beschikbare mogelijkheden en zullen daarbij altijd uw wensen voorop stellen. Wij zijn niet slechts een adviesbureau: zie ons als aan partner waarmee u kunt sparren en samenwerken.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de regels, de communicatie hieromtrent en de toetsing hiervan. Wij verlenen de service die u mag verwachten en zullen ervoor zorgen dat uw project op een goede, veilige manier doorgang kan vinden. Dankzij onze ruime ervaring en uitvoerige expertise vinden wij altijd een oplossing op maat.

 

DOC/SA

077-4002852

Contactformulier