Omgevingsvergunning brandveiligheid

Bij bepaalde toepassingen van een pand, is een omgevingsvergunning brandveiligheid nodig, zoals vastgelegd in het Bouwbesluit. Deze dient te worden aangevraagd en na aanvraag wordt gecontroleerd of aan alle vereisten is voldaan. Als adviesbureau op het gebied van brandveiligheid kunt u ons inschakelen voor het realiseren van deze vergunning en het waarborgen van de eisen die voor het verkrijgen hiervan worden gesteld.

Omgevingsvergunning brandveiligheid of een gebruiksmelding?

In niet alle gevallen is een omgevingsvergunning verplicht. Wij kunnen voor u onderzoeken aan welke verplichtingen u dient te voldoen en u vanzelfsprekend begeleiden bij dit proces.

Een omgevingsvergunning brandveiligheid is in bepaalde gevallen verplicht. Het hangt af van het gebruik van uw pand: vindt dit overdag of (ook) ’s nachts plaats en hoeveel mensen zijn in het pand aanwezig? Ziekenhuizen, scholen, kinderdagverblijven, zorginstellingen en gevangenissen zijn slechts enkele voorbeelden van instanties waarvoor een vergunning af moet worden gegeven.

In sommige gevallen volstaat het verzorgen van een gebruiksmelding. Of u melding moet doen of een vergunning dient aan te vragen, is van diverse factoren afhankelijk. Wij nemen uiteraard alles met u door en zorgen ervoor dat de juiste stappen worden gezet. De gebruiksmelding staat ook bekend als de melding brandveilig gebruik. Met een melding brandveilig gebruik geeft u aan dat brandveilig gebruik van uw pand gegarandeerd is en dat de benodigde maatregelen zijn getroffen. Zonder deze melding is het verkrijgen van een vergunning brandveilig gebruik niet mogelijk (indien u verplicht bent tot het aanvragen van een omgevingsvergunning is dit weer anders geregeld).

Dit zijn de aandachtspunten

Bij het verkrijgen van een omgevingsvergunning brandveiligheid zijn er diverse aandachtspunten. Er wordt sterk gelet op de BIO brandveiligheid.

BIO brandveiligheid staat voor:

  • Bouwkundige aspecten
  • Installatietechnische aspecten
  • Organisatorische aspecten

Ook zal er streng gekeken worden naar de opvang en doorstoomcapaciteit. Een goede opvang en doorstroomcapaciteit is essentieel voor een goede, gestroomlijnde vluchtroute in geval van calamiteiten.

Wij ontzorgen u

Wanneer u ons inschakelt om u te helpen met deze mogelijk lastige kwesties, weet u zeker dat u kunt vertrouwen op de kunde van een ervaren expert. Wij ontzorgen u en nemen u een hoop werk uit handen. Heldere communicatie en een hecht partnerschap staan bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn voor u een sparringpartner bij wie u met al uw vragen terecht kunt. Wij bieden altijd oplossingen op maat dankzij onze jarenlange ervaring. Problemen die voor u onoverkomelijk lijken, lossen wij altijd adequaat op.

 

DOC/SA

077-4002852

Contactformulier