Opleiding brandpreventiedeskundige 1 Utrecht

De opleiding brandpreventiedeskundige 1 in Utrecht is speciaal voor iedereen die zich in korte tijd wil ontwikkelen tot een allround brandpreventie deskundige. In deze opleiding is aandacht voor alle benodigde theoretische kennis, welke aan het einde wordt getoetst in de praktijk. Na het voltooien van deze opleiding voldoet u aan de eisen die voor diverse certificeringen worden gesteld om deze te mogen voeren. Bent u klaar met deze opleiding, dan kunt u doorstromen naar de opleiding brandpreventiedeskundige 2, welke u uiteraard ook bij ons kunt volgen.

De opleiding brandpreventiedeskundige 1 in Utrecht stoomt u klaar

Om u te kunnen (door)ontwikkelen in uw functie, kan het nodig zijn dat u nieuwe kennis opdoet omtrent brandpreventie en -beveiliging. De opleiding brandpreventiedeskundige 1 is hiervoor in het leven geroepen. Deze opleiding begint bij de basis en leert u alles over regelgeving. Aan welke eisen moeten panden voldoen met het oog op brandveiligheid? Welke preventiemiddelen kunnen worden gehanteerd, wat is de regelgeving omtrent meldingsinstallatie en blusapparatuur? Hoe zit het met evacuatieplannen en vluchtroutes? Op deze vragen en meer geeft de opleiding antwoord.

Doorstroommogelijkheden

Deze opleiding brengt u alle kennis en vaardigheden bij om te mogen werken als brandpreventie deskundige. Wij bieden echter meerdere opleidingen aan. Waar brandpreventiedeskundige 1 de basis legt, gaat brandpreventiedeskundige 2 verder. Na het voltooien van de basisopleiding, voorheen “brandmeester preventie” genoemd, beschikt u over brede kennis die u in de praktijk kunt toepassen. U zult zelf bouwplantoetsingen kunnen uitvoeren en adviseren bij brandveiligheid. De opleiding is bedoeld voor een breed scala professionals, waaronder medewerkers van de technische dienst, architectenbureaus, brandweer, bouw- en woningtoezicht, installateurs en eigenaren of beheerders van onroerend goed.

De vervolgopleiding biedt nog meer diepte en is geschikt voor professionals die een leidinggevende functie ambiëren binnen het gebied van brandpreventie. De vervolgopleiding behandelt dezelfde onderwerpen, maar gaat hier dieper op in zodat u in staat zult zijn om complexere plannen te behandelen en beoordelen, alsmede teams van andere deskundigen aan te sturen.

Wij bieden in-company opleidingen

De opleiding brandpreventiedeskundige 1 in Utrecht behoort tot onze in-company opleidingen. Deze kan bij u op locatie verzorgd worden in een geschikte ruimte en op tijdstippen die voor u en uw werknemers het beste uitkomen. Naast Utrecht verzorgen wij deze opleiding ook in de andere grote steden Almere, Amsterdam, Breda, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam en Tilburg. De opleiding kan ook op een externe locatie gegeven worden overal in Utrecht, Flevoland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen, Drenthe, Zeeland, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

 

DOC/SA

077-4002852

Contactformulier