Ontruimingsplattegronden

Opstellen ontruimingsplattegronden

  • Overzichtelijke plattegronden met daarop de gebouwindeling, vluchtroutes en brandveiligheidsvoorzieningen
  • Ook een duidelijke weergave van de brandscheidingen
  • Tekeningen zijn een uitstekend hulpmiddel voor BHV-trainingen en ontruimingsoefeningen
  • Desgewenst ook (deel)plattegronden om in het gebouw te plaatsen op locaties waar dit toegevoegde waarde heeft.

Wat is een ontruimingsplattegrond?

Een ontruimingsplattegrond is een overzichtelijke plattegrond waarop de indeling van het gebouw, de vluchtroutes en de brandveiligheidsvoorzieningen worden aangeduid. 

De ontruimingsplattegronden maken vaak deel uit van een ontruimingsplan en informeren o.a. hoe het gebouw of deel van het gebouw in geval van een calamiteit het beste kan worden verlaten. De vluchtwegplattegronden kunnen eventueel (in delen) op zichtbare locaties in het gebouw opgehangen worden. Dit is geen vereiste maar draagt wel bij aan de veiligheid, daar waar het bijvoorbeeld voor aanwezigen onduidelijk is hoe gevlucht kan worden. 

Ontruimingsplattegronden zijn daarnaast een uitstekend hulpmiddel voor de BHV-organisatie bij BHV-trainingen en ontruimingsoefeningen. 

Een ontruimingsplan laten opstellen door Docsa

Het opstellen van een ontruimingsplattegrond is maatwerk en vakwerk. Er is goede kennis van de brandveiligheidsregelgeving voor nodig zodat de informatie op de plattegronden correct is. Docsa voorziet u graag in het opstellen van een ontruimingsplattegrond. Met onze gekozen opzet wordt het gebouw op overzichtelijke wijze in kaart gebracht. Op de tekeningen worden de vluchtroutes en relevante brandveiligheidsvoorzieningen aangeduid. Ook een weergave van de brandscheidingen is een essentieel onderdeel omdat daarmee rekening gehouden kan worden met ontruimen. 

Gebouwinstructies brandveiligheid

Desgewenst kan Docsa aan de hand van de ontruimingsplattegronden ook instructies geven aan de BHV-organisatie. De instructies zijn gericht op de brandveiligheidsvoorzieningen en de wijze waarop ontruimd kan worden. Tevens kan Docsa ontruimingsoefeningen voor uw organisatie verzorgen.  

Hoe goed bent u voorbereid?

Kom niet voor verrassingen te staan en meld u aan voor één van onze cursussen die wij aanbieden op gebied van brandveiligheid en brandpreventie. In onze cursussen worden wet- en regelgeving en de individuele voorschriften helder en duidelijk uitgelegd. Ook gaan wij in op de uitvoering van brandveiligheidsvoorzieningen.  

Over Docsa

Docsa richt zich op brandveiligheid van gebouwen als opleider, praktische ondersteuner en adviseur. In onze dienstverlening is er continue aandacht voor het gestelde doel en op welke wijze de brandveiligheid van een gebouw hiervoor verbeterd en geborgd kan worden. Bekijk onze pagina’s diensten, interim ondersteuning en cursussen voor uitgebreidere informatie over onze dienstverlening.

Advies in gebouwontwerp en gebouwaanpassingen

Van de ontwerpfase tot het beoordelen van bestaande gebouwen bieden wij voor u diverse ondersteuningsmogelijkheden. Ook onze cursussen zijn gericht op deze verschillende aspecten.

Lees meer