Praktijkinstructie controle brandveiligheid

Praktijkinstructie controle brandveiligheid

Halve dag, inclusief voor- en nabespreking

  • In-company instructie brandveiligheidsinspectie door een ervaren adviseur van Docsa;
  • Het betreft instructie aan 1 of enkele personen van uw organisatie in een door u gekozen praktijksituatie.

Inleiding

Brandveiligheid is een veelzijdig vakgebied. Het Bouwbesluit kent vele voorschriften, van brandwerende scheidingen en materiaaltoepassing tot de uitvoering vluchtroutes, en van brandbeveiligingsinstallaties tot het brandveilig gebruik. Een ander aspect is de juiste uitvoering van brandveiligheidsvoorzieningen. De praktijkinstructie van Docsa is een goede gelegenheid om meer inzicht te krijgen in het beoordelen van de uitvoering van brandveiligheidsvoorzieningen. 

De praktijksituatie

De instructie vindt plaats in een door u gekozen gebouw. Het kan bijvoorbeeld de locatie zijn waar u werkt. Bij voorkeur ontvangen wij plattegrondtekeningen van het gebouw. Op locatie bespreekt de adviseur van Docsa ten eerste met u de aanpak en neemt hij/zij de beschikbare gegevens met u door. Vervolgens volgt een uitgebreide rondgang waarbij de diverse brandveiligheidsaspecten steekproefsgewijs worden beoordeeld. De wijze van beoordelen en de constateringen worden door de adviseur toegelicht. De instructie op locatie eindigt met een korte nabespreking. Optioneel is een beknopte uitwerking van de bevindingen, waarna u de rapportage in PDF van ons ontvangt.   

Uitgangspunten

  • Het gebouw wordt door u gekozen. Ook dient u de toegang tot het gebouw te regelen
  • Het betreft een instructie aan 1 of een enkele personen van uw organisatie;
  • De gebouwbeoordeling is steekproefsgewijs
  • De instructie op locatie duurt een halve dag
  • Opstellen bevindingenrapportage door Docsa is optioneel
  • Planning in overleg

Kosten

Docsa biedt de praktijkinstructie aan voor het totaalbedrag van € 500,00. Dit bedrag is exclusief BTW en inclusief reiskosten.

Over Docsa

Docsa richt zich op de brandveiligheid van gebouwen als opleider, praktische ondersteuner en adviseur. In onze dienstverlening is er continu aandacht voor het gestelde doel en op welke wijze de brandveiligheid van een gebouw hiervoor verbeterd en geborgd kan worden. Bekijk onze diensten en cursussen voor uitgebreidere informatie over onze dienstverlening. 

Interesse? 

Heeft u interesse in de praktijkinstructie brandscan of eventuele andere ondersteuning op gebied van brandveiligheid, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Advies in gebouwontwerp en gebouwaanpassingen

Van de ontwerpfase tot het beoordelen van bestaande gebouwen bieden wij voor u diverse ondersteuningsmogelijkheden. Ook onze cursussen zijn gericht op deze verschillende aspecten.

Lees meer