Docsa

Docsa, specialist in brandveiligheid en bouwregelgeving. 

Als adviesbureau en opleider in het vakgebied staat brandveiligheid bij ons hoog in het vaandel, maar hebben wij tevens een nuchtere kijk daarop. In onze aanpak en adviezen nemen wij goed gemotiveerde afwegingen, passend binnen de wet- en regelgeving. Daarbij maken wij voor onze opdrachtgevers een duidelijk onderscheid in moeten en mogen. Met deze aanpak hebben wij al vele bedrijven, instellingen, corporaties en overheidsinstanties naar tevredenheid mogen ondersteunen. Bent u benieuwd voor wie wij tot op heden hebben gewerkt, dan verwijzen wij u graag naar onze referenties met een selectie van onze opdrachtgevers. 

Met een team van 8 specialisten werken wij landelijk. Onze dienstverlening richt zich zowel op de theoretische voorschriften, bijvoorbeeld wanneer en waar een brandscheiding vereist is, en op de praktische uitvoering zoals de kwaliteit van een brandmuur of een brandwerende deurconstructie. De genoemde brandscheidingen zijn slechts een voorbeeld. Anders aspecten zijn o.a. het aantal en de uitvoering van vluchtroutes, de brandbeveiligingsinstallaties en het brandveilig gebruik.  

U kunt ons benaderen voor alle fasen voor gebouwen, zoals de ontwerpfase, de bouw- en verbouwfase, het beoordelen van bestaande gebouwen, advies over beheer en onderhoud, het maken van beleid, het verzorgen van vergunningaanvragen en gebruiksmeldingen, tot het uitvoeren van periodieke toezicht- of borgingscontroles. 

Als opleider ontwikkelen en verzorgen wij diverse cursussen in het vakgebied van brandveiligheid. Wij zijn een toonaangevende opleider en hebben al vele cursisten mogen verwelkomen. Ons aanbod is divers, van een dagcursus tot onze 14-daagse opleiding Brandpreventiedeskundige, en van cursussen met open inschrijving tot in-company trajecten. Ook als opleider werken wij landelijk, met vaste cursuslocaties in onder andere Eindhoven, Amersfoort, Zwolle, Breukelen en Gouda. 

Heeft u interesse om van onze dienstverlening gebruik te maken, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst. 

Advies in gebouwontwerp en gebouwaanpassingen

Van de ontwerpfase tot het beoordelen van bestaande gebouwen bieden wij voor u diverse ondersteuningsmogelijkheden. Ook onze cursussen zijn gericht op deze verschillende aspecten.

Lees meer